Meny

GS Yuasa firar 40 år av batteritillverkning i Storbrittannien


Sedan GS Yuasa Battery Manufacturing UK Ltd grundades för 40 år sedan 1981, har de producerat över 85 miljoner batterier på sin produktionsanläggning Ebbw Vale och sysselsätter över 360 kvalificerade arbetare från hela regionen.

Företaget hette Yuasa Battery UK Ltd vid grundandet, men företagsnamnet ändrades till GS Yuasa Battery Manufacturing UK Ltd 2017 som en del av det globala införandet av moderbolagets japanska namn. Fabriken ligger nära Brecon Beacons och 48 km från den walesiska huvudstaden Cardiff. Sedan grundandet 1981 har den blivit en grundpelare i Rassau Industrial Estate där den är baserad.

Anläggningen i South Wales har ansvarat för tillverkning av några av batteritillverkarens mest populära produkter inklusive SWL-serien, en högpresterande produkt med lång livslängd med upp till 40 % mer urladdningskapacitet än konventionella VRLA-batterier i standby-läge. EN- och ENL-serierna, som när de lanserades snabbt blev branschens val för hög kvalitet, lång livslängdsprestanda inom telekommunikation, UPS och nödbelysningstillämpningar, tillverkas också på anläggningen.

I takt med att efterfrågan på Yuasas breda utbud av produkter fortsatte att öka växte också anläggningen som står för tillverkningen. Från att ursprungligen ha varit den enda fabriken med sina 4 700 m2 har anläggningen vuxit till över 27 000 m2 eftersom ytterligare fabriker byggdes 1987, 1988 och 1994. Den senare öppnades av H.K.H. prinsen av Wales vid en exklusiv ceremoni i juli 1994. Sedan dess har South Wales-fabriken firat ett antal milstolpar, bland annat mottagandet av två Queen’s Awards för sina prestationer inom export.

Över 60 % av försäljningen exporteras, i huvudsak inom Europa. I en sådan konkurrensutsatt miljö har Yuasa alltid varit i framkant inom tekniken samtidigt som företaget bibehållit högsta möjliga standard och oöverträffad tillförlitlighet. Som en bekräftelse på fabrikens framgångar har den fått många ackrediteringar, inklusive ISO9001, ISO14001 och ISO45001, vilket ger kunder och intressenter ett stort förtroende för Ebbw Vale-verksamheten.

Andrew Taylor, VD och koncernchef för GS Yuasa Battery Europe: ”Det gläder mig att tillsammans med mina kollegor på GYMUK fira de utmärkta prestationer med hänsyn till hållbarhet och framgång som uppnåtts under de senaste 40 åren. Verksamheten har utmärkt sig genom sin förmåga att anpassa sig och diversifiera sig för att möta behoven hos våra kunder och de ständigt föränderliga marknaderna.

Vi vill därför tacka alla våra kollegor i Ebbw Vale för deras hjälp att nå detta betydelsefulla landmärke i dessa mycket konkurrenskraftiga och ibland mycket utmanande tider. Många av dem har arbetat i företaget i över 30 år och därför är det ett stort privilegium att dela med sig av denna milstolpe som 40-årsjubileet utgör och jag önskar dem många fler år av fortsatt framgång.”

Shaun Gardner, VD på GS Yuasa Battery Manufacturing UK, tillade: ”Mina kollegor och jag är mycket stolta över att vara en del av GYMUK:s historia här i Ebbw Vale. Den anmärkningsvärda framgången vi har bevittnat är i hög grad en hyllning till den ovärderliga arbetsinsatsen från våra exceptionella medarbetare, vars engagemang och hårda arbete genom åren har gjort det möjligt för verksamheten att behålla sin branschledande position.”

Den tillväxt och den hållbarhet som Yuasa har uppnått under de senaste 40 åren i Storbritannien har tillskrivits företagets dedikerade team, både på fabriken i södra Wales, och i deras europeiska försäljnings- och distributionscentra.

Besök www.gs-yuasa.eu för mer information.


Hitta
distributör
Hitta rätt
batteri