Meny

GS Yuasa tar hem sitt första Toyota Technology & Development Award för sitt senaste hybridbils-batteri


PRESSMEDDLANDE

2 Juni 2021

Toyota Motor Corporations prestigefyllda ”Technology & Development Award” har delats ut till GS Yuasa och dess dotterbolag Blue Energy som ett erkännande av utvecklingen av en ny avancerad litiumjonbattericell. 

Technology & Development Awards delas ut till leverantörer av Toyota Motor Corporation som bidrar till att utveckla tillverkningen genom användning av innovativ teknik. Det är första gången företagen har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen.

Utmärkelsen delades ut som ett bevis på att man värdesätter utvecklingen av EHW4S-litiumjoncellen för hybridfordon, tillverkad av Blue Energy och levererad till Toyota Motor Corporation av GS Yuasa Corporation. Cellen används i Toyotas Hybrid Synergy Drive-system.

Vid utvecklandet av EHW4S-cellen använde GS Yuasa förbättrade motståndsreducerande tekniker för att optimera batterienergi för hybridfordonstillämpningar. EHW4S-cellen är följaktligen över 10 % lättare och 20 % mindre med bibehållen in- och uteffekt.

James Douglas, European Group Marketing Manager för GS Yuasa Europe: ”Vi är mycket glada över att vårt japanska moderföretag GS Yuasa Corporation har belönats med den ansedda utmärkelsen tillsammans med sitt dotterbolag Blue Energy.

“Erkännande med en sådan utmärkelse på global nivå betonar inte bara våra framgångar som är ledande inom framtida batteriteknik för elfordon, utan lyfter också fram styrkan i våra relationer som leverantör av originalutrustning till världens bästa fordonsmärken”.

GS Yuasa grundade Blue Energy 2009 som ett samriskföretag som har till uppgift att utveckla, producera och sälja högpresterande litiumjonbatterier för hybridfordon.

 

Hittills har Blue Energy levererat batterier som installerats i mer än 1,4 miljoner hybridfordon. Blue Energy kommer att fortsätta att bidra till populariseringen av miljövänliga fordon genom att utnyttja sin imponerande meritlista och avancerade tekniska kapacitet.

 

För mer information om GS Yuasa & Blue Energy besök www.yuasa.com

 


Hitta
distributör
Hitta rätt
batteri