Meny

GS Yuasa vinner 2021 MEXT Minister’s Science and Technology pris för rymdstationsprojekt


Årets MEXT Minister’s Science and Technology pris inom utvecklingskategorin har utdelats till GS Yuasa. Äran har tilldelats för innovationen av litium-jon-batterier inom rymdteknik.

Det prestigefyllda priset tilldelades till den globala batteritillverkaren för sitt arbete med litium-jon rymdceller som används till satelliter och rymdskepp. Det meddelar organisationer som har bidragit betydligt till det japanska samhället och japans ekonomi genom revolutionerande forskning, utveckling och uppfinningar.

GS Yuasa levererar ett urval av satelliter, raketer och den internationella rymdstationen med battericeller och var första tillverkaren som översteg fyra miljoner wattimmars energilagring i jordens omloppsbana… mer än alla andra tillverkare tillsammans.

GS Yuasa-batterier är utvalda för att klara den extrema miljön på rymden på grund av deras exceptionella kvalité och tillförlitlighet, vilket har bekräftats genom ett forskning- och utvecklingsprogram som startade 1997.

GS Yuasa arbetade tillsammans med rymdorganisationer. Med hjälp av nya tekniker för livslängdsprognos använde GS Yuasa sitt innovativa tillvägagångssätt för att producera enastående hållbarhet, kapacitet och livslängd som krävs för att möjliggöra rymdanvändning… vid en tidpunkt var de flesta litium-jon-batterier endast lämpliga i hushåll.

Batteritillverkaren blev utvald som leverantör till den internationella rymdstationen, det största artificiella föremålet i rymden, 2012. Förra året visades den fjärde framgångsrika leveransen och installationen av sina celler under en rymdpromenad som sändes live.

James Douglas, europeiska marknadschefen för GS Yuasa Europa sade: “Vi är mycket glada och stolta över att GS Yuasa litium-jon-batterier för rymden har vunnit detta prestigefyllda pris. Det faktum att våra celler används så mycket och har uppnått detta är ett verkligt bevis på batteriernas hållbarhet och livslängd… det är trots allt inte en lätt uppgift att byta batterier om det misslyckas i rymden!

”Med en så central roll gällande att möjliggöra TV, kommunikation, internet och GPS tillsammans med en mängd andra tjänster, så hjälper satelliterna som våra batterier driver miljarder människor runt om i världen att leva sitt dagliga liv.

”Tillbaka på jorden, är litium- och blysyrafordon och industribatterier våra kända batterier för sin kvalité och tillförlitlighet!”

Sedat Kantur, försäljnings- och marknadschef för GS Yuasa Battery Nordic sade: ”Det gläder mig att vi har vunnit detta pris som bevisar att litium-jon-batterier uppnår den hållbarhet och kvalité som krävs inom rymdteknik”

GS Yuasa litium-jon-batterier finns också i några av de mest krävande applikationerna i världen, inklusive djuphavsbåten Shinkai och Boeing 787 Dreamliner.

För att läsa mer om GS Yuasas litium produkter besök: www.yuasasverige.se


Hitta
distributör
Hitta rätt
batteri