Meny

Yuasa seglar till framgång i Flying Dutchman världsmästerskapet


GS Yuasa firar en framgångsfull kampanj i det prestigefyllda världsmästerskapet Flying Dutchman. Batteritillverkaren backade upp tre Yuasa-märkta båtar i de nya utmanande loppen där Guzmán Egea Aguado and Jerry Vinkensteyn tilldelades U26-världsmästarna.

Det berömda världsmästerskapet Flying Dutchman är en utmanande tävling där 82 seglare från länder över hela världen tävlar om seger och kämpar med både fysisk och mental styrka. Världsmästerskapet 2021 arrangerades mellan 4–11 september i Altea, Spanien, 500km från GS Yuasa Iberias huvudkontor.

De tre båtarna kämpade mot vågorna under sex tuffa dagar. Båtarna leddes av Juan Ignacio Egea Moreno och Juan Pablo De Diego De La Torre (ESP-1), Guzmán Egea Aguado och Jerry Vinkensteyn (ESP-11), Enrique Egea Moreno och Enrique Egea Aguado (ESP-66). ESP-1 styrdes av Juan Ignacio och Juan Pablo som slutade på 12e plats med sin bästa position för veckan och en åttondelsplats i den näst sista omgången.

Ett starkt resultat från Guzmán och Jerry som avslutade tävlingen på 17e plats, vilket räckte för att presenteras som U26-världsmästare. Slutligen landade ESP-66 styrd av Enrique Sr och Enrique JR på 23e plats och Enrique JR fick priset som bästa seglaren i U19.

Yuasas starka närvaro på evenemanget sträckte sig också till vattnet med alla viktiga batteriråd som informerades till konkurrenter, åskådare och bidrog till att öka varumärket på flertal platser.

Juan Ignacio Egea, Managing Director för GS Yuasa Battery Iberia och rorsman på ESP-1-båten sade: Vi är mycket nöjda med resultatet från Flying Dutchman. Det är en mycket utmanande, inte bara fysiskt utan också mentalt, så nyckeln till att lyckas var att hålla fokus under hela veckan. Jag är väldigt stolt över hela Yuasa-teamet; vi har jobbat mycket hårt för att komma dit vi är idag, så att få lite erkännande är fanstatsikt. Nu satsar vi framåt genom att fortsätta träna och få bättre resultat!”

GS Yuasas bud på Flying Dutchman-klassen kommer att fortsätta i april när den sjunde upplagan av den Yuasa-sponsrade regatta hålls, en annan klassiker som väntar på sjömännen.

Evenemanget 2021 kommer några månader efter att GS Yuasa nyligen lanserade det nya expanderade YBX Active Marine-sortimentet. De är utformade för att hantera de hårda vågorna och släpvagnstransporten, för att leverera tillförlitlig startkraft och innehålla avancerade design- och säkerhetsfunktioner.

För att hålla dig uppdaterad om Yuasas produkter och senaste nyheter, besök, www.yuasasverige.se


Hitta
distributör
Hitta rätt
batteri